В Україну завезли небезпечне для здоров'я печиво. У вмісті смаколика виявили небезпечні для здоров'я речовини.

У Держпродспоживслужбі попередили про ввезення в Україну печива, виготовленого у Румунії, Ro Star S.A., Romania. Мова йде про печиво під назвою "Petit Beurre" торговельної марки "Apetitki", та перевищену норму вмісту небезпечного акриламіду, який може викликати гостре отруєння.

До України експортується з Польщі до Львова. Служба захисту споживачів попереджає, що цей товар слід вилучити з продажу, та повідомити компетентні органи.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Попереджаємо операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи й вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів, — йдеться у повідомлення.

Отруєння акриламідом спричиняє такі симптоми, як оніміння або параліч кінцівок, та сильне потовиділення кінцівок. Контакт акриламіду із очима спричиняє ураження кон'юнктиви, пошкодження рогівки ока.

Нагадаємо, ми писали, що любителів цигарок та горілочки чекають великі зміни: "стріляти" три гривні доведеться з терміналом.

Як повідомляв "Знай.ua" секретний інгредієнт для пельменів зробить їх в рази смачнішими: головне правило приготування.

Також "Знай.ua" інформував, часнику та риби можна не боятися: як натуральним способом позбутися стійких запахів із духовки.