Пенсій фонд щомісяця звітує про завершення фінансування пенсій українцям. Цього разу за місяць було зменшено фінансування пенсійних виплат на мільярд гривень у порівнянні з груднем минулого року.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України. У грудні 2022 року було виділено на виплати пенсій 51,4 млрд гривень, а на січень 2023 року виділили 50,4 млрд гривень.

Пенсійний стаж, скріншот з відео
Пенсійний стаж, скріншот з відео

Причини скорочення виплат не вказується, імовірно, кількість пенсійних виплат скоротилося через виїзд українців, зокрема пенсіонерів за кордон. Нагадаємо, що у разі виїзду за кордон і відсутності фінансових транзакцій на картці пенсіонера, Пенсійний фонд припиняє виплати.

Щодо того, скільки у куди було розподілено коштів за січень, то у відомстві повідомляють, що 9,3 млрд гривень було направлено на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", яка доставила 89,7% профінансованих сум та ще 41,1 млрд гривень – через уповноважені банки, вже 100% зараховано на рахунки пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також з січня Пенсійний фонд став направляти кошти на оплату субсидій та пільг на ЖКП. У повідомленні зазначають, що на виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу було виділено 3,9 млрд грн.

На страхові виплати – 1705,1 млн грн, у тому числі 804,7 млн грн – на оплату лікарняних.

Нагадаємо, ми писали, що світла немає, а платіжки є: як українцям попрощатися із "завищеними" сумами на комуналку.

Як повідомляв "Знай.ua" коли вигідніше оформити пенсію за інвалідністю: відповідь ПФУ.

Також "Знай.ua" інформував, виплачувати субсидії почали по-новому: що потрібно знати українцям про зміни.