Уряд запровадив мораторій на підвищення комунальних тарифів для українців у зв'язку з повномасштабною війною, що триває. Як довго тарифи утримуватимуть і чи є ймовірність, що зовсім скоро доведеться платити більше, розповів перший заступник міністра економіки Денис Кудін під час додаткової сесії відповідей та питань щорічної конференції Ukraine Economic Outlook.

За словами представника Мінекономіки, мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги — принципова позиція президента. Цей крок хоч якось компенсує стрімке подорожчання життя, спровоковане війною.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Є принципова позиція президента Володимира Зеленського, який вважає, що це компенсатор стрімкого зростання вартості життя, в умовах, коли зарплата не встигає за цим темпом інфляції і коли (відбувається) скорочення кількості робочих місць Денис Кудін

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Денис Кудін додав, що на його думку тарифи на комуналку не підніматимуть доти, доки держава може компенсувати їхню різницю.

Думаю, держава триматиме тарифи на поточному рівні максимально довго – стільки, скільки зможе Денис Кудін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, світла немає, а платіжки є: як українцям попрощатися із "завищеними" сумами на комуналку.

Також наш портал інформував "За рахунок бюджету...": киянам пообіцяли не підвищувати тарифи на воду, але не все так просто.

Крім того, ми писали, чи за доставку газу платити чи ні? Українцям пояснили, хто має право забути про додаткові квитанції.