Багато українок вміють варити різні каші, адже крупи є найважливішим продуктом у раціоні кожної людини.

У них міститься велика кількість вуглеводів – а вони є основним джерелом енергії для людей. Зокрема, пшоняна каша - дуже корисна, смачна і ситна крупа, яка може вдало поєднуватися абсолютно з багатьма іншими продуктами, включаючи котлети, тефтелі та, звичайно ж, різноманітні салати.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Часто буває так, що коли каша готова, вона починає гірчити і ставати неприємною. Основна причина, через яку продукт стає таким, полягає в тому, що в зернах містяться гіркі рослинні олії.

Щоб уникнути неприємних моментів, пшоно потрібно правильно підготувати до варіння. Для цього спочатку висипте зерна у глибоку ємність, а потім залийте теплою водою. У такому вигляді зерна можна залишити на деякий час, згодом процідити та повторити цей процес ще раз.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ви зрозумієте, що пшоно готове до приготування, коли вода стане прозорою . Щоб результат був гарантованим, коли промиєте зерна, пересипте в сито і залийте окропом. Це дозволить видалити із продукту надлишки. А ще дотримуйтесь пропорцій - на одну склянку крупи - 4 склянки води. Коли вода закипить, кидаєте крупу та варите на повільному вогні протягом близько 20 хвилин.

Нагадаємо, скільки насправді потрібно додавати води до рису : вийде розсипчастим, а не липким.

Як повідомляв "Знай.ua", можна заощадити: супермаркети оновили ціни на пшоняну крупу та вермішель

Знай.ua писав, на випадок, якщо війна вас надломила: які продукти потрібно вживати, щоб підтримувати психічне здоров'я