Вчені досліджують соціальні явища та вивчають яким чином ті чи інші процеси в суспільстві впливають на різні сфери нашого життя. Було досліджено, що поведінка у комп'ютерній грі може підказати, якою буде майбутня професія людини.

Ігри можуть допомагати користувачам в плануванні майбутньої кар'єри та в професійній підготовці. На платформі Steam вирішили взяти участь геймери, які грали в різні ігри. Участь взяли 16 000 осіб. Про це пише Noworries.news.

Геймер. Фото: Youtube
Геймер. Фото: Youtube

Загалом вдалось проаналізувати професійний потенціал 800 ігор, з'ясувалося, що ігри-головоломки можуть покращувати просторові навички у розробників, рольові ігри — вміння організації та планування у керівників, а стратегічні ігри — навички вирішення проблем в інженерів.

При підборі персоналу можна не помітити хороших кандидатів, тому що організації не враховують soft skills, яких набули спеціалісти завдяки відеоіграм. Завдяки проведеному дослідженню ми з'ясували, що досвід онлайн-ігор кандидатів максимально важливий, soft skills можуть допомогти в розвитку сильних сторін представників різних професій та напрямків, — пояснила одна з авторів дослідження Анеса Хосейн.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Геймер. Фото: Youtube
Геймер. Фото: Youtube

На думку вчених, можна знайти "золоту середину" між традиційним навчанням, майбутніми професійними навичками та позакласними інтересами, якщо впровадити відеоігри та заняття з кар'єрного зростання в навчальні програми.

Нагадаємо, ми писали, що розширення для браузера, які точно полегшать життя: безпека, розваги та інші плюшки.

Як повідомляв "Знай.ua" названо найпоширеніші помилки при зарядці смартфона: як не вбити батарею раніше терміну.

Також "Знай.ua" інформував, популярна гра Hades 2 після скандалу, таки вийде українською: розробники розшукують перекладача.