Сало люблять практично все – це один із найпопулярніших продуктів, який у всьому світі асоціюється лише з Україною.

Однак не всі мають доступ до цього популярного продукту з тієї простої причини, що лікарі можуть заборонити його вживання. Зараз ми спробуємо розібратися в тому, скільки його можна їсти протягом дня... і кому краще від нього відмовитися.

Ціни на сало, скріншот з відео
Ціни на сало, скріншот з відео

Всі знають, що сало допомагає швидко вгамувати голод, довго зберігається і не вимагає того, щоб його попередньо готували. Хоча якщо заморочитися, можна зробити ще смачніше. Тим не менш, лікарі не рекомендують деяким людям їсти сало. Це стосується певної категорії - тим, хто має проблеми з нирками, печінкою, діагностовано холесцистит або гостру фазу панкреатиту.

Залежно від виду продукту в 100 г жиру міститься 800-1000 калорій. Наприклад, у цьому продукті лише 300-350 ккал порівняно з тортиком у кількості 100 грам. З цього виходить, що сало втричі калорійніше. Солодощі багаті на вуглеводи, а сало на 90% складається з натуральних жирів. Тому вживання його в помірній кількості ніколи не вплине на вашу фігуру.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Ціни на сало, скріншот: YouTube
Ціни на сало, скріншот: YouTube

На день лікарі дозволяють їсти близько двох-трьох бутербродів з салом, бо середня добова норма препарату становить 30-40 грамів, спортсменам можна збільшити дозу до 70 гр. Сало дуже корисне, адже до його складу входять жири, мідь, калій, вітаміни (А; Е) та Омега-6.

Нагадаємо, які популярні продукти шкодять зубам: чинять нищівний вплив на емаль.

Як повідомляв "Знай.uа", чому солоні та мариновані огірки варто споживати без фанатизму

Знай.ua писав, чим небезпечні зелені яблука: лікарі назвали випадки, коли краще не їсти цей фрукт