Холестерин створює проблеми для серцево-судинної системи, підвищуючи ризик інсульту або інших хвороб. Знизити його можна ліками та продукти.

Дослідження, опубліковане в журналі Antioxidants, показало, що споживання соєвого борошна, багатого на білок B-конгліцинін, може знизити рівень "поганого" холестерину.

Соя. Фото: Youtube
Соя. Фото: Youtube

Вплив соєвих бобів на метаболізм холестерину пов'язаний не тільки з концентрацією та складом білка, але й із вбудованими в них пептидами, які вивільняються під час травлення у шлунково-кишковому тракті, - зазначають науковці.

У 100 г цього бобового зерна міститься 385 калорій. Соя здатна наситити ваш організм такими важливими мікро- та макронутрієнтами, як вітамін К, вітаміни групи B, залізо, магній, фосфор, цинк, марганець та мідь, вітамін Е.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Соя також може знизити ризик метаболічних захворювань, таких як жирова хвороба печінки та атеросклероз, які деталізують накопичення жирів у ваших кровоносних судинах.

Споживання соєвого борошна знижує високий рівень холестерину та інших ліпідів на 70 відсотків.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що шпроти з'їли, а масло залишилося: чому його краще не виливати.

Як повідомляв "Знай.ua", як правильно зварити пшоно: буде дуже смачним і не гірчити.

Також "Знай.ua" інформував, як подолати хронічну втому: декілька порад від фахівця.