З початком повномасштабної війни багато українців втратили роботу. У цьому плані найбільше постраждали внутрішні переселенці. Деякі з них працюють віддалено, але багато хто змушений шукати роботу на новому місці і це не завжди вдається. Втім, уряд передбачив для такої категорії громадян грошову допомогу. Як її оформити, розповідає портал gsminfo.

Максимальна сума грошової допомоги, на яку можуть розраховувати безробітні українці, які мають статус ВПО, становить 6700 гривень на місяць. Примітно, що торік виплати були вищими і могли досягати навіть 10 тисяч гривень. 2023 року виплати встановлені на рівні мінімальної зарплати.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Зазначається, що не кожен українець може отримати максимальну виплату, оскільки потрібно мати відповідний стаж із високою заробітною платою на колишньому місці роботи. Також, щоб отримати допомогу, потрібно обов'язково зареєструватись у Центрі зайнятості. Зробити це можна, як особисто з'явившись до закладу, так і онлайн режимі.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Так, щоб отримати допомогу, потрібно заповнити та підписати заявку. Також слід зазначити реквізити картки "єПідтримки", а якщо її немає, то згенерувати. Далі заявка подається до Центру зайнятості і після цього людині надається статус безробітного.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ розповіли, як досягти підвищення суми виплат субсидії, якщо доходи вашої родини впали.

Також наш портал інформував, 200 гривень – це мало? Скільки отримують українці, які працюють на заслуженому відпочинку, свіжі цифри.

Крім того, ми писали, як передати пенсію у спадок: українцям дозволять ощасливити "бідних" родичів.