Для всіх наших читачів, які уважно стежать за тим, скільки коштує їм "нагодувати" свій транспортний засіб, є кілька цікавих новин. Справа в тому, що українські мережі автозаправних станцій змінили цінники на бензин, газ та солярку.

Про це стало відомо завдяки інформації від експертів паливного ринку та даних порталу Minfin.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Згідно з відкритими даними, станом на 3 лютого, АЗС знизили середні ціни на бензин класу А-95 + неймовірно, аж на 1 копійку, зараз він продається за ціною 50,64 грн/л. Впав в ціні й А-95 – на 3 копійки, продається по 48,68 грн/л. Вартість бензину А-92 залишилася на колишньому рівні – 47,37 грн/л.

Ціни на паливо, скріншот: Minfin
Ціни на паливо, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

А ось солярка знизилася в ціні на 7 копійок, продається вона по 52,56 грн/л, цінник на автогаз опустився на 1 копійку, склавши 26,65 грн/л.

Динаміка цін на паливо, скріншот: Minfin
Динаміка цін на паливо, скріншот: Minfin

Є інформація від представників Національного банку України, які у своєму "інфляційному звіті" вказали, що одним із основних факторів подорожчання пального стане очікуване повернення системи його оподаткування на довоєнний рівень. Це підживить і загальну інфляцію через ефекти перенесення вартості палива на вартість інших товарів та послуг, у тому числі транспортних.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Надалі ціни на пальне стабілізуються завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту, а з 2024 року паливна компонента як безпосередньо, так і через вторинні ефекти сприятиме гальмуванню загальної інфляції", — солодко обіцяють в огляді представники Нацбанку .

Нагадаємо, українцям обіцяють винагороду за порушників, які продають нелегальні цигарки та алкоголь.

Раніше повідомлялося, що десять років в'язниці та 50 тисяч гривень штрафу: найжорсткіші покарання, які можуть заробити українські водії.

Також, ціни на газ від постачальників на лютий: який тариф пропонують українцям.