В Україні змінили вимоги до довідки про реєстрацію місця проживання, її не потрібно брати у ЦНАП, тепер достатньо зробити декілька кліків.

Витяг про місце проживання можна отримати в застосунку "Дія". Про це йдеться у повідомленні на сторінці МВС соціальної мережі facebook.

Застосунок "Дія". Фото: Youtube
Застосунок "Дія". Фото: Youtube

У пресслужбі МВС повідомили, що тепер замість "Довідки про реєстрацію місця проживання" можна отримати витяг у застосунку "Дія", це може зайняти лише декілька хвилин.

Скриншот з додатку
Скриншот з додатку

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для того, щоб згенерувати витяг, потрібно:

  • зайти у застосунок "Дія",
  • натиснути "Послуги",
  • обрати пункт "Довідки та витяги"
  • обрати "Витяг про місце проживання"
  • натиснути "Замовити витяг".

"Заяву буде опрацьовано протягом декількох хвилин, і, якщо інформація про людину міститься у реєстрі — витяг буде сформовано. Крім того, є можливість завантажити витяг на телефон у PDF-форматі впродовж 24 годин. Батьки можуть замовити у застосунку витяг про місце проживання своїх дітей", - сказано у повідомленні.

Скриншот з додатку
Скриншот з додатку

Нагадаємо, за допомогою застосунку Дія можна змінити місце реєстрації, зареєструвати іншу людину у своєму житлі, та інші дії пов'язані з реєстрацією місця проживання.

Нагадаємо, ми писали, що викладачка столичного ВНЗ почала "відправляти" дітей на фронт через прохання спілкуватися українською.

Як повідомляв "Знай.ua" у МВС дали поради водіям, які хочуть купити-продати автомобіль: що для цього потрібно 2023 року.

Також "Знай.ua" інформував, платити за газ необов'язково? Кабмін затвердив порядок, за яких умов штрафу не буде.