Штраф від 2550 до 3400 гривень: не всім українцям можна носити цей одяг

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Серед українців є ті, хто має форму у стилі мілітарі у повсякденному житті, але не служить у складі ЗСУ. Закон забороняє це робити цивільним, тим більше під час воєнного стану. За незаконне носіння військової форми можуть покарати, як повідомив юрист Ілля Хромець. У 2019 році уряд оновив статтю про "Незаконне носіння військової форми одягу зі знаками відмінності військовослужбовців". Згідно із законом, порушники отримають попередження, а в гіршому випадку штраф від ста п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - від 2550 гривень до 3400 гривень.Також військову форму мають конфіскувати.

Катя Осадча та Юрій Горбунов відзначили річницю та поділилися зворушливими мріями про майбутнє: "Бабка з дідом"

Юрій Горбунов та Катерина Осадча, фото: Instagram
Юрій Горбунов та Катерина Осадча, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Відома журналістка, ведуча програми "Світське життя" Катя Осадча та її чоловік Юрій Горбунов відзначили річницю шлюбу. Телеведуча зворушливо привітала чоловіка на своїй сторінці в instagram і помріяла про майбутнє. Катя Осадча поділилася зворушливим кадром, на якому обіймає Юрія Горбунова. Вона зазначила, що вони вже 6 років живуть разом в офіційному шлюбі та подякувала коханому за всі моменти.

"Може досить?": Lifecell піднімає тарифи одразу на 50 грн, а люди скаржаться на відсутність зв'язку та інтернету

lifecell, скріншот: YouTube
lifecell, скріншот: YouTube

Схоже, велика трійка мобільних операторів змовилася, і тепер компанії одна за одною різко підвищують тарифи на пакети своїх послуг. Українці просто дивуються, за рахунок чого йдуть такі зміни. Адже багато хто просто не встигає скористатися всіма послугами через постійні проблеми зі зв'язком і слабким інтернетом. Цього разу українці опинилися під прицілом оператора Lifecell, який піднімає вартість свого найдорожчого тарифу відразу на півсотні гривень.

Військовий експерт розповів про новий наступ росії у лютому-березні: "Перший пішов, дивізію зірвали з підготовки"

Російські окупанти, скріншот: YouTube
Російські окупанти, скріншот: YouTube

Українців морально готують до повторного великого наступу росії, який може зрівнятися з тим, що було 24 лютого 2022 року. Звичайно, українська влада заспокоює, що зараз наша армія сповна готова і росіянам не вдасться зайти так далеко. Але до чого варто бути готовими всім? Про це розповів військовий експерт, генерал-лейтенант Ігор Романенко. Експерт переконаний, що незважаючи ні на що, ситуація зараз досить напружена. Як зазначив Романенко, у багатьох напрямках тривають запеклі бої. Потрібно методично та регулярно знищувати ворога.

ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому та з якої причини

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Пенсійний фонд може припинити нараховувати пенсійні виплати банківський рахунок. Кому і чому, повідомляє "Пенсійний кур'єр". Виявляється, Пенсійний фонд через 12 місяців припиняє нараховувати пенсію на картку, якщо її було отримано за домовленістю. Далі виплати переводять на відділення "Укрпошти". Знову отримувати пенсію на картку можна лише після подання заяви про перерахування виплати на рахунок.