Українські фермери почали продавати моркву зі сховищ, аби не втратити продукт, що спричинило падіння ціни.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, більшість українських фермерів поспішають продавати коренеплоди зі сховищ, вважаючи недоцільним і надалі зберігати їх. Це привело до того, що відпускні ціни на моркву значно знизилися.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Фермери готові віддавати моркву за ціною від 18 до 25 грн за кілограм. Це у середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше. За словами експертів, тримати високі ціни фермерам заважають домашні господарства, які також виставляють свою продукцію на ринки.

Однак споживачі не лише не відчувають зниження ціни, у супермаркетах ціна на коренеплід зростає як на дріжджах.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

За даними порталу Мінфін, який відстежує цінники в автоматичному режимі в мережах популярних супермаркетах, фіксується ціна дедалі вища. Якщо минулого місяця за кілограм помаранчового овоча просили в середньому 25,65 грн за кіло, то тепер ціна піднялася до 28 грн, а деякі супермаркети, наприклад Мегамаркет пропонує моркву взагалі за ціною 33 грн за кілограм.

Ціна на моркву, скриншот Мінфін
Ціна на моркву, скриншот Мінфін

Тож, українцям не світить купувати улюблений продукт за дешевшою ціною, супермаркети не поспішають потішити зниженням цін.

Нагадаємо, ми писали, що хліб і борошно стали дорожчими: до яких цінників краще приготуватися морально.

Як повідомляв "Знай.ua", як вивести плями від вина, порада, яка знадобиться після свят.

Також "Знай.ua" інформував, апельсини подешевшали, а мандарини та банани злетіли в ціні: які ціни на фрукти пропонують супермаркети.