Іноді не минає і місяця, як Держспоживслужба повідомляє українцям про те, що в країну потрапив той чи інший дуже небезпечний продукт, який у жодному разі не можна вживати.

На цей раз це стосується радіоактивних горіхів з Бразилії, оскільки в них виявили перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів. Там просять максимально швидко відреагувати на цю загрозу та прибрати горіхи із супермаркетів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

За допомогою системи швидкого оповіщення RASFF Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області було поінформовано щодо виявлених порушень.

"Необхідно вилучити її з звернення та в строк не більше двох робочих днів, письмово інформувати про виявлену невідповідність", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
Як виявилося, українці не зовсім погоджуються з тим, що ці горіхи можуть завдати шкоди організму, адже самі вживали їх і нічого критичного не сталося.

Радіоактивні горіхи, фото: Facebook
Радіоактивні горіхи, фото: Facebook

"У Німеччині цей горіх продається в кожному супермаркеті. Так, на упаковці є застереження не є багато. А в Україні це вже отрута", "Перш ніж дати у продаж, товар мають перевірити. І ці служби (перевіряючі) мають дати документ-дозвіл продажі", "5 років купую та їм ці горіхи за рекомендацією лікаря. Так, це по суті ліки, профілактика захворювань печінки і раку. Але є можна не більше 2-х горіхів на день", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, болить живіт і хочеться їсти? Дієтологи визначилися з найшкідливішими продуктами, тільки подивіться на ціни

Як повідомляв "Знай.uа", можна обійтися і без таблеток: які продукти допомагають вгамувати головний біль

Знай.ua писав, коли чашка чаю може нашкодити: у чому криється небезпека гарячого напою