З'явилося детальне розслідування українських журналістів щодо агентурної діяльності колишніх українських політиків Володимира Сівковича та Андрія Клюєва. У цьому розслідуванні фігурує голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев. За словами експертів, які висловилися в даному розслідуванні, він "знищує український бізнес не гірше за російські ракети".

Про це стало відомо завдяки розслідуванню журналістів із проекту "ГРОШІ", сам сюжет вже доступний у YouTube.

Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube
Данило Гетманцев. Фото: скриншот Youtube

У розслідуванні йдеться, що СБУ провела безпрецедентну операцію та розкрила ворожий центр з підготовки прихованих агентів впливу Росії. Їх впроваджували на топові місця у владі колишні представники "Парії регіонів" Володимир Сівкович та Андрій Клюєв.

Колишній глава зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив журналістам, що Сівкович працював у "особливому відділі" у Німеччині за часів СРСР. А 1998 року він став помічником другого президента Леоніда Кучми.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Микола Маломуж, скріншот: Youtube
Микола Маломуж, скріншот: Youtube

"Росія тут дуже ефективно спрацювала - побачила, хто з України готовий до таких напрямків і рухала їх у політику", - розповів Маломуж.

Леонід Кучма. Фото: YouTube
Леонід Кучма. Фото: YouTube

Проте сам Данило Гетьманцев уже встиг відповісти на такі претензії: "Так, я справді був помічником-консультантом нардепа Володимира Сівковича у трьох скликаннях. Але я не займався політикою, не вирішував і не допомагав вирішувати жодні політичні питання. Не був у складі жодних політичних сил, партій та рухів, які підтримував депутат".

Данило Гетманцев, фото: babel.ua
Данило Гетманцев, фото: babel.ua

Маломуж назвав це класичною схемою впровадження "кротів" у вищі ешелони влади. Сівкович проходить обвинуваченим у справі про державну зраду. У серпні 2022 року ГБР завершило заочне розслідування проти Сівковича, його підозрювали у розгоні протестувальників на Майдані у листопаді 2013 року. За даними правоохоронців, Сівкович був натхненником та організатором силового розгону студентів на головній площі країни.

Є ще звинувачення від економічного експерта Павла Себастьяновича на адресу Данила Гетьманцева. За його словами, Гетьманцев знищує українських виробників не гірше за російські ракети.

"200 тисяч компаній зникли. Все, що він робить - це проти України", - заявив Себастьянович.

"Гетьманцев був помічений у дуже неоднозначних ініціативах, які експерти охрестили "податковими диверсіями". А також у поширенні кремлівських наративів. Експерти закликають перевірити Гетьманцева та всіх колишніх поплічників Сівковича-Клюєва щодо можливої ​​співпраці з агресором", - розповіли представники проекту соціальних мережах.

Нагадаємо, сміявся з втікачів і сам стоїть у черзі: одеський зрадник Джиган поспішає змінити громадянство.

Раніше повідомлялося, дружини російських мобіків назвали головних ворогів: воші та корости.

Також, 69-річна Валюха зі "Сватів" зібралася на фронт, захищаючи путіна: "Я спочатку спалахнула...".