Війна внесла в життя українців багато нових випробувань, але це не вплинуло на кредити, які потрібно й надалі обслуговувати.

Адвокат Ростислав Кравець порадив, що робити, та як сплачувати кредитні заборгованості під час війни. Під час війни, яку визнано форс-мажорними обставинами, можуть застосовувати засоби м’якого стягнення боргу: дзвонити, надсилати повідомлення.

Кредит, скріншот: Youtube
Кредит, скріншот: Youtube

Також можуть передавати борги колекторам позиватися до суду та забороняти виїздити за кордон.

Позичальники мають можливість звернутися до кредитора за реструктуризацією боргу, обговорити умови кредитних канікул. Якщо ж ви не розумієте, чим саме гаситимете кредит, скільки часу це у вас візьме, канікули навряд чи допоможуть. Бо відтягуючи повернення, ви збільшите суму заборгованості.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Кредит, долари - фото Мигранту мир
Кредит, долари - фото Мигранту мир

Адвокат радить не заводити кредитні картки, та не тримати гроші на картках і депозитах, якщо немає як розраховуватися з кредитом.

Якщо немає можливості сплачувати кредит, я не раджу мати на картках українських банків та на депозитах якісь гроші. В разі, якщо якесь рішення буде, відповідно, буде виконавче провадження і досить швидко ці кошти будуть списані. Я не радив би мати навіть відкриті кредитні картки, а якщо без них не можете, пересвідчиться, що там немає відкритих кредитних лімітів – каже Кравець.

Може статись так, що на картці грошей нема, але є відкритий кредитний ліміт. Коли до банку прийде відповідна вимога від виконавця, а в деяких банках це відбувається в електронному вигляді, банк надасть вам кредит на погашення іншого кредиту. Може вийти так, що ви і попередній борг не закриєте, бо не вистачить кредитного ліміту, і новий отримаєте.

Нагадаємо, ми писали, що 5 секретних способів, як заробити гроші: українці про них просто забувають.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям буде складніше скористатися кредитними коштами українських банків: що підготували фінустанови.

Також "Знай.ua" інформував, як навчитися заощаджувати кошти: помилки, про які ви і не здогадувалися.