Президент України Володимир Зеленський у четвер, 9 лютого, виступив у Європарламенті.

Нарівні з тим, як тепло зустріли Зеленського в Британії, і як Олаф Шольц переплутав кафедри для виступів і зайняв місце поряд з українським прапором, не можна не згадати про зворушливий момент у Брюсселі.

Виступ Зеленського у парламенті Великої Британії. Фото: Youtube
Виступ Зеленського у парламенті Великої Британії. Фото: Youtube

Зеленський під час виступу в Європарламенті подякував за підтримку та допомогу Україні та українським біженцям.

"Європа! Ми захищаємось від найбільшої антиєвропейської сили сучасного світу. Ми – українці – захищаємось на полі бою разом з вами", - заявив лідер України.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

При цьому він наголосив на важливості початку переговорів про вступ України до ЄС, адже Україна є невід'ємною частиною Європи.

За його словами, загроза Європі сьогодні"це диктатор із божевільними запасами радянської зброї та підживленням зброї від інших диктатур, зокрема, іранського режиму".

Зеленський також звернув увагу на те, що для Кремля всі 140 млн. їхніх громадян – це лише тіла, здатні нести зброю.

"Слава всім українцям та українкам, які зараз у бою. Слава Україні!", – закінчив свій виступ у Європарламенті український президент під бурхливі оплески.

Моментом, який розчулив усіх українців стало те, як Володимир Зеленський розплакався. Адже після його слів "Слава Україні", весь зал крикнув "Героям слава".

"І я сиджу реву, слава Богу, що в таки страшний і складний час для нашої Держави у нас такий мужній і відданий Президент", "Бо має велике серце і душу того й розчулився, а як тут не заплакати", "Це лідер якого поважає весь світ, але він наш найкращий Президент, сильної та незламної України, вільного народу", "Слава Україні звучить у кожному куточку світу", "Яка вона добра людина! Дуже болить йому за Україну, українців, які так страждають"...

@weukrainetv

До сліз 😭💔 #зеленський#досліз#zelensky#україна#війна

♬ savior - beowulf

Нагадаємо, що наша перемога змінить світ: Зеленський закликав Велику Британію допомогти з літаками для України.

Раніше ми повідомляли, що Кошовий із "Кварталу 95" згадав, як міг заробити $10 млн за дружбу із Зеленським.