З початку повномасштабної війни в Україні сильно подорожчали продукти харчування, зокрема, на вагу золота стали овочі. Наприклад, дозволити собі зробити елементарний салат, українцям стало набагато складніше, адже на відміну від цін зарплати у багатьох не зросли. Скільки у лютому коштують помідори, огірки та цибуля, показують дані порталу Мінфін.

Українці все менше можуть дозволяти собі не лише м'ясо чи яйця, а й овочі. Наприклад, щоб закупитись на простенький салат з помідорів, огірків та цибулею, доведеться дуже непогано витратитися.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Так, станом на 9 лютого червоні помідори в середньому в супермаркетах продаються по 101,42 гривні за кілограм. Ще у січні цінник був суттєво нижчим – 83,93 гривні за кіло. Рожеві помідори взагалі вже коштують 172,55 гривні за кіло. Помідори вершка піднялися в ціні із 104,74 до 121,92 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Огірки, які ще у січні в середньому пропонувалися по 78,75 гривні за кіло, вже коштують 102 гривні. Огірки гладкі вже подорожчали до 134,18 гривні за кіло, хоча минулого місяця коштували 119,99 гривні. Цінник на тепличні огірки злетів на понад 30 гривень — до 99,60 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Цибуля також встановлює цінові рекорди. Так, цибуля вже коштує в середньому 43,82 гривні за кіло, а синя - 54,50 гривні за кіло. Минулого місяця цінники були на рівні 34,89 та 50,04 гривні за кілограм відповідно.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, ми писали, збанкрутуємо не лише на яйцях: у лютому значно подорожчали популярні продукти.