Стало відомо які нові категорії осіб можуть вважатися безробітними, та яке оновлене методи, якими роботодавець має заохочувати безробітних.

Згідно зі змінами в законодавстві, безробітними можуть бути визнані такі особи, як одинока мати або батько, яка/який доглядає за дитиною з інвалідністю (без обмеження по групі та підгрупі);
один з батьків, прийомних батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновитель, опікун, піклувальник дитини з інвалідністю підгрупи А. Про це йдеться у Законі 2622-ІХ, який зачепив різні аспекти сфери зайнятості.

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

Перелічені вище категорії українців також повинні мати право на призначення надбавки на догляд за дитиною згідно з вимогами Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю".

Отже, одинока мати чи батько, або один із них мають право на отримання допомоги по безробіттю певної тривалості (варіюється від 180 до 360 календарних днів) залежно від страхового стажу.

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Також, у законі описані які види роботи є такими, що підходять безробітному. Це такі, що відповідають освіті, професії, спеціальності, кваліфікації, а також набутому за період своєї трудової діяльності досвіду роботи. Враховується тривалість роботи за професією, спеціальністю, кваліфікація, досвід, тривалість безробіття, а також потреба ринку праці.

Нагадаємо, ми писали, 5 секретних способів, як заробити гроші: українці про них просто забувають.

Як повідомляв "Знай.ua" якщо роботодавець не платить: де ВПО можуть отримати лікарняні та декретні.

Також "Знай.ua" інформував, оплата за розподіл газу зміниться: хто вже в лютому буде платити інакше.