Для всіх наших читачів, які мають відношення до пенсійних виплат або збираються на заслужений відпочинок, є кілька важливих фактів. Відомо, що пенсіонерам згідно із законом належить доплата за вік.

Однак далеко не всі пенсіонери можуть скористатися цим правом.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців із питань виплат з Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

До фахівців із ПФУ із запитанням звернувся мешканець Вінницької області. Ось, що він написав у своєму листі: "Я особа з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи. У мене пенсія 12 тисяч гривень. Мені 84 роки, але 579 грн. доплати до пенсії я не отримую. Чому?".

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У Пенсійному фонді надали відповідь та заявили, що не всі громадяни України віком від 70, 75 та 80 років можуть претендувати на подібні доплати. Якщо розмір пенсії більше 10 340 гривень, то надбавки не буде.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

В ухвалі українського уряду є чіткі правила про те, хто може претендувати на надбавку до пенсії за віком.

Пенсійний фонд у своїх рішеннях виходить із того, що згідно з положеннями Кабміну, доплата у розмірі 579 грн встановлюється, якщо розмір пенсії (з надбавками та підвищеннями) не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески та враховується для обчислення пенсії за 2020 рік, тобто це 10340 грн.

Нагадаємо, не потрібно навіть виходити з дому: українцям пояснили, як оформити пенсію за допомогою смартфона чи комп'ютера.

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили спірний нюанс при призначенні субсидії: відповідь ПФУ.

Також, в Україні жінки певної категорії можуть отримати суттєву доплату до пенсії: когось стосується.