Для наших читачів, які знають, що таке справжня економія, є цікава та приваблива новина. Через деякий час в Україні може з'явитись можливість обміну газових котлів. Натомість пропонують взяти новий із вищим стандартом енергоефективності.

За оцінками експертів з ГТС України, такі дії допоможуть заощадити до 2 млрд. кубометрів газу на рік і повністю відмовитися від імпорту блакитного палива.

Про це у мережі Facebook написав колишній голова "Оператора газотранспортної системи України" Сергій Макогон.

Замена газового котла, скриншот: YouTube
Замена газового котла, скриншот: YouTube

За його словами, головний споживач газу в Україні - самі люди у себе в житлі, вони споживають до 70% всього блакитного палива. І це при тому, що багато хто використовує старі котли, які "їдять" дуже багато газу.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Сергій Макогон упевнений, що після спільної з Євросоюзом програми заміни лампочок також необхідно реалізувати програму заміни газового обладнання.

Вона буде дорожчою, проте дасть значний ефект та дозволить забезпечити енергонезалежність.

Відкритий газ. Фото: Скриншот YouTube
Відкритий газ. Фото: Скриншот YouTube

"Мені здається, що це реальніше, ніж побудувати 2 атомні енергоблоки за 6 років до 2030 року за 10 млрд доларів", - зазначив Макогон.

Ніхто не сперечається, так – це поки що тільки пропозиція, але кожен українець, у якого в будинку чи квартирі стоїть старий газовий котел чи колонка, можуть самостійно їх замінити на нові моделі, які економно витрачають газ.

Нагадаємо, вперед краще не платити: з кого "вибити" свої гроші за газ та сплатити борги.

Раніше повідомлялося, коли Україна повністю забезпечуватиме себе власним газом: у Нафтогазі назвали терміни.

Також, добре, що зима закінчується: багато українців відчують подорожчання газу.