Безробітним українцям помітно знизили розмір допомоги через нововведення, які почали діяти з 2023 року. Хто і на які виплати тепер може претендувати, повідомляє "На пенсії".

Зниження виплат із безробіття регламентується змінами до закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", прийнятими Верховною Радою ще минулого року. Ця зміна діятиме до кінця воєнного стану.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Так, за новими правилами, навіть якщо людина має великий стаж і отримувала високу офіційну заробітну плату, то не може отримати виплати безробітним у розмірі 150% від мінімальної зарплати. До кінця військового стану максимальний розмір допомоги дорівнює розміру однієї мінімальної зарплати, що на даний момент становить 6700 гривень.

Безробіття, фото з вільних джерел
Безробіття, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Українці, які можуть розраховувати лише на мінімальні виплати з безробіття, також тепер отримують майже на 50% менше - 1000 гривень замість 1800 гривень, як було минулого року.

До речі, на мінімальні виплати з безробіття можуть претендувати застраховані особи, які протягом року перед реєстрацією у центрі зайнятості мають щонайменше 7 місяців страхового стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за які порушення можна втратити пенсійне забезпечення від держави: обережніше із висловлюваннями.

Також наш портал інформував, що українці можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу: кого стосується і як подати заявку.

Крім того, ми писали, що в Україні жінки певної категорії можуть отримати суттєву доплату до пенсії: кого стосується.