Українські біженці, які перебувають у Німеччині, можуть влетіти на серйозний та великий штраф за нелегальну роботу. Суму у розмірі 50 тисяч євро доведеться виплатити і найнятим працівникам, і роботодавцям.

Подробицями поділилася німецько-українська асоціація "Українці у Німеччині/Russian Future". Людей почнуть штрафувати, навіть якщо вони не ознайомлені із законами країни, тож відповідальність за нелегальну роботу понесуть усі.

Дистанцiйна робота, скрін: YouTube
Дистанцiйна робота, скрін: YouTube

"Що саме на вас чекає, залежить від того, як буде оцінена ваша вина, як адміністративне правопорушення або як злочин. Адміністративне правопорушення (Ordnungswidrigkeit) – це якщо ви, наприклад, не зареєстрували свій бізнес, мали і не внесли свою фірму до ремісничого реєстру (Handwerksrolle), не надали потрібні документи або надали надто пізно", - розповіли українцям.

Якщо компетентні органи доведуть те, що винуватець вчинив злочин, його навіть можуть заарештувати або виписати штраф на вищу суму.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Євро. Фото: Знай. UA
Євро. Фото: Знай. UA

Роботодавців попередили, що вони мають сплачувати внески за найманих працівників, а також мати документи на іноземців, інакше за це можна отримати до п'яти років в'язниці та більше.

"Вас та вашого роботодавця також можуть звинуватити в ухиленні від сплати податків, якщо буде доведено, що ви працювали нелегально. За це можна отримати як грошовий штраф, так і арешт. Якщо ви працюєте без відповідного дозволу, то у вас є грошовий штраф до 5.000€", - підсумували в асоціації.

Нагадаємо, 6600 гривень на кожного: хто з українців може отримати допомогу

Раніше ми писали про те, що в Мінсоцполітики розповіли, коли на пенсіонерів чекати підвищення