Зростання інфляції в 2022 році виявилося не таким стрімким, як це прогнозували експерти і НБУ, але поточний рік готує нам багато сюрпризів. Січень та лютий уже розпочався з подорожчання продуктів та багатьох послуг, тепер українцям дали прогноз про курс долара.

Прогнозом поділився голова Українського аналітичного центру, економіст Олександр Охріменко, передає видання "Телеграф". Він зазначив, що у лютому курс вже показав стабільність, хоча всі передумови для його зростання були на фоні чуток про новий напад окупантів.

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

Експерт вважає, що гривня в найближчий тиждень-два буде на тому ж рівні, що й зараз – близько 40 за долар.

"І це добре, що населення особливої ​​уваги останнім часом на курс і всякі тривожні новини не звертає. Хоч і скуповує валюти більше, ніж продає", - заявив він.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Однак загроза у вигляді ймовірної емісії є, тому що тим самим військовим потрібні зарплати. Якщо випуск в обіг готівки буде більшим, то інфляція може прискоритися, в зворотньому випадку ціни будуть стабільні. Але ситуація буде зрозуміла найближчими тижнями.

"Із позитиву – знизилася ціна на паливо. Справа в тому, що у світі впала ціна на нафту, відповідно, на паливо також. Тенденція продовжуватиметься пропорційно до зниження цін на нафту у світі. Враховуючи, що у нас незабаром посівна – паливо, що подешевшало, радує ще більше", - підбив підсумки Охріменко.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, нова допомога для українців у розмірі $5000: умови та важливі нюанси

Раніше ми писали про те, яку довідку потрібно подати у 2023 році для нарахування пенсії.