Весною в Україні очікується індексація пенсійних виплат. На скільки зростуть пенсії українців, розповіла Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв'ю українській службі Голосу Америки.

Глава Мінсоцполітики зазначила, що поки що йдуть підрахунки та точно сказати, на скільки зростуть пенсії українців після індексації можна буде наприкінці лютого. Однак, за попередніми даними, виплати пенсіонерів можуть збільшитися на 18-20%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Ми підвищуватимемо пенсії, враховуючи інфляцію в березні. … Відсоток сказати ще не можу, тому що він складно розраховується, не дуже дорівнює інфляції, а гнучкіший. Але я думаю, від 18 до 20 відсотків збільшення буде", - зазначила Оксана Жолнович.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також чиновниця пояснила, як уряду вдалося стабілізувати ситуацію та забезпечити своєчасну виплату пенсій під час війни. За її словами, все це стало можливим завдяки воїнам ЗСУ. Багато хто пішов на службу і так як у них досить високі зарплати, то в ПФУ йшов значний відсоток із них як єдиний соціальний внесок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати від 2000 до 3000 грн щомісячної допомоги: хто може претендувати на виплати у 2023 році.

Також наш портал інформував, що ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.