В Україні стрімко дорожчають не лише овочі, а й популярні фрукти, зокрема яблука та лимони. Скільки доведеться викласти за основні джерела вітамінів, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

У той час як багато українців залишилися без роботи через повномасштабну війну або отримують нижчий дохід, цінники в магазинах ростуть не щодня, а місяцями. Дорожчають багато продуктів, зокрема головні джерела вітамінів – фрукти.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 14 лютого українські яблука в середньому коштують 14,20 гривні за кілограм, що на 2,37 гривні дорожче, ніж у попередньому місяці. Ціни на фрукти коливаються від 13,90 до 14,49, залежно від торгової мережі. Яблука "Айдаред" подорожчали – з 16,06 до 17,55 гривні за кілограм.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Лимони в супермаркетах також не дуже тішать доступністю, а в лютому цінник помітно зріс. За кілограм цитруса доведеться викласти у середньому 64,42 гривні. При цьому у січні середній цінник був на рівні 62,90 гривні за кіло. Купити лимони можна за ціною від 54,99 до 87,90 грн за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суповий набір, але без м'яса: українські супермаркети оновили ціни на картоплю, моркву та капусту.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, каша буде на воді, а борщ порожній? Українські супермаркети оновили ціни на молоко та сметану.