Українці можуть одержати матеріальну підтримку на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться не про субсидії чи пільги від держави, а про виплати від благодійної організації Карітас України.

Так, українці можуть звернутися до організації для отримання грошової допомоги на оплату комуналки. При цьому не має значення, живе людина у приватному будинку чи квартирі. Виплата складає 1800 гривень на місяць, тобто в опалювальний сезон можна отримати близько 5-6 тисяч гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Якщо українець опалює будинок не газом, а дровами чи вугіллям, то він також може розраховувати на підтримку. У такому разі організація може допомогти з купівлею твердого палива або видасть кошти.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Допомога на комуналку надається у Полтавській, Київській, Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Робота організації насамперед спрямована на підтримку:

  • українців зі статусом ВПО;
  • мешканців деокупованих територій;
  • тих, кому внаслідок цього було пошкоджено житло;
  • людей, які мешкають поблизу зони бойових дій

Також на допомогу можуть розраховувати інші категорії громадян, а саме: багатодітні сім'ї, самотні пенсіонери, люди з інвалідністю, а також самотні батьки.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні проведуть масштабну перевірку пенсіонерів: хто може втратити виплати.

Також наш портал інформував, українцям нададуть допомогу з пожертв американців: як отримати $100.

Крім того, ми писали, українцям виплатять компенсацію від держави: які категорії отримають допомогу та що для цього потрібно.