"Укрзалізниця" розповіла, що робити тим українцям, які могли загубити, втратити або забути свої речі в потязі або на вокзалі.

Якщо ви випадково залишили свої речі на вокзалі або певній станції, то вони певний час там зберігаються. Для того, щоб знайти загублену річ, слід звернутися до начальника станції, та забрати майно. Але щоб його віддали, вам доведеться підтвердити свою особу документами. Про це розповідають в Укрзалізниці.

Вагони "Укрзалізниці", скріншот: YouTube
Вагони "Укрзалізниці", скріншот: YouTube

Втрачені речі компанія зберігає трохи більше ніж 30 днів. Тому, відповідно, заяву треба писати одразу, як тільки виявили, що певні речі забули у поїзді.

Також залізничники закликають повідомляти працівників вокзалу, якщо ви помітили у приміщенні або на станціях залишені без нагляду речі. Але при цьому не варто самостійно підходити до них, адже це може становити загрозу, особливо під час війни.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Вокзал у Києві, Фото: Roman Pilipey
Вокзал у Києві, Фото: Roman Pilipey

Якщо забули свої речі у поїзді:

  • зверніться до начальника станції (вокзалу), де ви зійшли з поїзда, і напишіть письмову заяву;
  • вкажіть у заяві номер поїзда та місце, яке ви займали, опишіть втрачені речі та вкажіть найближчу станцію, куди їх передати;
  • при отриманні речей власник повинен сплатити перевізнику необхідні збори (за зберігання, упаковку, перевезення багажу за багажним тарифом тощо).

Ви також можете зателефонувати телефоном 0 800 50 31 11 та уточнити всю інформацію.

Коли пасажир вийшов із вагона на шляху прямування поїзда й одразу ж помітив, що забув у вагоні речі, то він повинен звернутися до начальника тієї станції (вокзалу), на якій вийшов, і написати письмову заяву. У заяві пасажир повинен вказати номер вагона та місце, які займав пасажир, описати забуті речі й зазначити найближчу станцію, на яку пасажир бажає їх перевезти — зазначають в у перевізника.

Якщо ви виявили, що інші пасажири забули свої речі у поїзді, про це потрібно повідомити провідника чи начальника поїзда. Вони передадуть втрачене майно станції для зберігання.

Нагадаємо, ми писали, що спекулянтам притисли хвіст: "Укрзалізниця" обіцяє унеможливити перепродаж квитків.

Як повідомляв "Знай.ua" пасажирам "Укрзалізниці" пообіцяли сучасний комфорт вже до кінця року: у кожному потязі.

Також "Знай.ua" інформував, пасажирів Укрзалізниці чекають приємні зміни: хто та на що може розраховувати.