В Україні до 19 травня 2023 року продовжили військовий стан та загальну мобілізацію. На вулиці копи та патрулі з ТЦК виписують повістки всім чоловікам від 18 до 60 років. Часто такі "вручення" закінчують скандалами, але на них мало хто звертає увагу.

Є питання, що робити, коли українцю виписали повістку не за місцем реєстрації.

Відповідь українським журналістам надав майор ЗСУ Олександр Мельничук.

Вручення повісток, скріншот: Telegram
Вручення повісток, скріншот: Telegram

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, що медичні комісії, які працювали під час призову, зараз мають відновити свою роботу та проводити огляд українців від 27 років, які приходять із повістками.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами майора, повістка – це повідомлення чоловікові про те, що треба актуалізувати дані та пройти медкомісію, але видача його не за місцем обліку викликає додаткові труднощі.

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

"Якщо ТЦК виписав повідомлення цій людині, то треба розуміти різницю. звіряння всіх даних", - заявив Мельничук.

Як розвиватимуться події, якщо повістку видали не за місцем реєстрації

Майор ЗСУ пояснив випадок, коли людина, наприклад, стоїть на обліку у Львові, а працює у Києві та отримала повістку на вулиці. Отримання повістки від ТЦК за місцем обліку – поширена ситуація, оскільки повістки виписують на вулицях у багатьох населених пунктах.

Нагадаємо, кого з чоловіків непридатних до служби повторно відправлять на ВЛК: чекайте на повістки.

Раніше повідомлялося, чи мають право примусово затримувати та доставляти українців у військкомати: що робити у такому разі.

Також, відстрочка від призову: у кого бронь на період мобілізації закінчується вже в лютому.