З самого початку повномасштабної війни Україна вимагала від усього світу припиняти чи повністю розривати зв'язки з росіянами.

Збройна агресія проти нашої держави змусила Європу та Америку запровадити санкції проти РФ. Наразі громадян цієї країни ніде не хочуть бачити, ніхто їх не поважає. І "залізна баня" ще не повністю опустилася... хоча є і несподівано неприємні факти.

Багато хто пам'ятає, що частина бізнесу остаточно пішла з РФ. Це стосується McDonald's та інших великих компаній. Однак не всі вони готові на такий крок... хтось просто припиняє інвестиції і не розширюється, хтось "виходить" із можливістю повернення. А ось "Ашан" не просто продовжує працювати в РФ, а ще постачає товари для окупантів та возить продукцію на окуповану територію.

Ашан, фото: Знай.ua
Ашан, фото: Знай.ua

The Insider, Le Monde та Bellingcat провели спільне розслідування, щоб розкрити "Ашан" у їхній взаємодії з російською владою та доставці "гуманітарної" допомоги окупаційним військам. В одному зі списків товарів, які туди відправлялися, нібито "допомогти місцевим жителям" помітили, що всі товари призначаються для чоловіків - шкарпетки, цигарки, запальнички, бритви. Для дітей і жінок нічого немає.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Нагадаємо, 50 великих західних компаній, які спонсорують путінський терор: "Фінансують геноцид українців"

Як повідомляв "Знай.ua", Novus, Varus та інші: супермаркети приберуть з полиць товари компаній, які забезпечують окупантів

Знай.ua писав, Путіна через війну в Україні кинули всі союзники: Китай вигідно і шикарно "матросить" росію