Напевно, всі батьки стикалися з неприємними слідами від пластиліну, які залишаються на одязі, килимах та меблів, коли дитина вдосталь награлася. Навести лад удома після веселого дозвілля можна досить просто, якщо знати деякі хитрощі.

Так, якщо після гри з пластиліном дитина залишила плями на одязі, то на допомогу прийде звичайне господарське мило з вмістом жирних кислот 72%. Насамперед забруднену річ потрібно замочити у теплій воді на 15 хвилин, а потім обробити проблемну ділянку господарським милом. Після цього річ треба знову залишити, але вже на пів години. Коли потрібний час мине, слід зчистити слід від пластиліну щіткою, а потім випрати річ у звичайному режимі.

Як видалити сліди від пластиліну. Фото: скрін youtube
Як видалити сліди від пластиліну. Фото: скрін youtube

Також можна насипати на проблемне місце трохи харчової соди та потерти. Цей додатковий засіб можна використовувати, якщо пляма вивелася не повністю.

Як видалити сліди від пластиліну. Фото: скрін youtube
Як видалити сліди від пластиліну. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Врятувати меблі від пластиліну також реально. Так, якщо на дивані залишилися сліди, то насамперед потрібно взяти шматочок льоду та прикласти до забруднення. Завдяки цьому пластилін замерзне і стане жорстким, що полегшить видалення його з поверхні. Це лише перший крок, після якого потрібно приступити до видалення жирної плями. З цією проблемою допоможе впоратися засіб для миття посуду або шампунь для миття килимів та оббивки. Однак використовувати засоби слід акуратно, адже вони можуть призвести до освітлення тканини.

Раніше портал Знай повідомляв, як відмити дзеркало до блиску, не купуючи дорогої хімії: потрібні кошти знайдуться на кухні у будь-якої господині.

Також наш портал інформував, не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.