Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є кілька важливих новин. Мільйони українців зачаїли надію на те, що вже цієї весни отримають надбавку до своїх виплат. Проте є чіткі умови та категорії громадян, які можуть розраховувати на надбавку.

Є інформація, що цього року українські пенсіонери відчують підвищення виплат на 20%. Давайте точно дізнаємось, коли саме і хто отримає "бонуси", про це пише портал "Хвиля".

Пенсії, скріншот: YouTube
Пенсії, скріншот: YouTube

Глава українського уряду Денис Шмигаль відповів позитивно на повідомлення Мінсоцполітики про те, що вже у березні стартує велика індексація пенсійних виплат.

За словами прем’єра, пенсії піднімуть на двадцять відсотків. І це підвищення торкнеться понад 10 млн одержувачів виплат, згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

"Ми робимо індексацію пенсій, незважаючи на те, що Законом України "Про державний бюджет на 2023 рік" така індексація не є обов'язковою", - наголосив Шмигаль.

Також Денис Шмигаль заявив, що влада в 2023 році збереже всі доплати до пенсії за віком.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

"Пенсіонери від 80 років продовжать отримувати щомісячну доплату 500 грн. Для пенсіонерів 75-80 років – доплата до 400 грн на місяць, а для пенсіонерів 70-75 років така доплата становить до 300 грн", – додав голова Кабміну.

Цього року держава планує витратити на пенсійне забезпечення понад 700 млрд. грн.

Нагадаємо, ні оселедця під шубою, ні смаженої рибки: українців змусили сивіти від нових цін у супермаркетах.

Раніше повідомлялося, кому ще не потрібно чекати на пенсійний вік: яка категорія українців може отримувати виплати та пільги з 50 років.

Також, знижками кашу не зіпсуєш: в українських супермаркетах падають ціни на гречку.