Часто у ванній або кухні сантехніка покривається неприємним нальотом вапняку і якщо з проблемою не боротися, то ситуація лише погіршуватиметься. Привести в порядок сантехніку можна без спеціальних покупних засобів, а скористатися тим, що завжди є під рукою. Про це пише pixelinform.

Прибрати наліт із сантехніки можна і за допомогою спеціальних засобів, але не обов'язково бігти в магазин і витрачати гроші, адже з цим завданням можуть впоратися і підручні засоби, такі як оцет та лимонна кислота. Втім, використовувати їх потрібно правильно.

Кран. Фото скрин відео
Кран. Фото скрин відео

Як прибрати наліт за допомогою оцту:

  • Приготувати оцтовий розчин у співвідношенні 1:1;
  • промокнути ганчірку в розчині та обернути нею кран;
  • зверху накрити ганчірку харчовою плівкою, також підійде поліетиленовий пакет;
  • Залишити все на 1-2 години, а потім протерти кран губкою або ганчіркою.

Як очистити кран Фото: скрін youtube
Як очистити кран Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як альтернатива оцту можна взяти столову ложку лимонної кислоти і розбавити її в літрі води. Порядок дій такий самий. Протирати кран наприкінці слід м'якою губкою чи тканиною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, альтернатива покупним "миючим": натуральні засоби, які змусять посуд блищати, навіть у холодній воді.