В Україні на розмір пенсії впливають два фактори: стаж та середній розмір заробітної плати. Згідно зі статистикою, трохи менше половини населення отримує виплати нижче за 3000 гривень, але деяким пощастило більше. Є люди, яким належить мінімум 4400 гривень.

На такі суми можуть розраховувати учасники бойових дій, але, крім пенсійних виплат, вони можуть отримати і доплати у розмірі 25% прожиткового мінімуму, а це на сьогодні 523,25 гривень.

Пільги учасникам бойових дій 2020
Пільги учасникам бойових дій 2020: фото facebook

Також з 2004 року їм може бути надано цільову грошову допомогу у розмірі 40 гривень, відповідно до ЗУ "Про покращення матеріального стану учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни".

Загальний розмір пенсії для цієї категорії громадян не може бути меншим за 210% прожиткового мінімуму або 4395,30 грн. При цьому статус УБД може бути наданий як військовим, так і цивільним пенсіонерам.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще
Чоловіки, які мають статус учасника бойових дій, можуть виходити на пенсію у 55 років, а жінки – у 50 років. Для дострокового виходу на пенсію необхідно мати не менше 25 років стажу для чоловіків та 20 років – для жінок. І тут вислуга років військовослужбовців дорівнює страховому стажу.

Пенсії, скріншот: YouTube
Пенсії, скріншот: YouTube

Сім'ї військовослужбовців, які загинули під час бойових дій, мають право на дострокове призначення пенсії за віком. На це можуть розраховувати подружжя, яке не одружилося після загибелі свого чоловіка, а також батьки, яким надано статус сім'ї загиблого захисника/захисниці.