З минулого року українці отримують міжнародні та державні допомоги, стало відомо ще про одну категорію тих, хто має право отримати єдино разову допомогу у 25 тисяч гривень.

Це стосується українців, які планують, або мають народити дитину та проживають у Черкасах. Про це повідомив у Facebook заявив мер міста Анатолій Бондаренко.

Виплати за дитину. Фото: скрін youtube
Виплати за дитину. Фото: скрін youtube

Сім'ї з Черкас, у яких з 1 січня 2023 року народилася дитина, можуть розраховувати на грошову допомогу. Необхідні умови для отримання допомоги: реєстрація в Черкасах, та подання документів не пізніше ніж за пів року після народження дитини.

Також розраховувати на допомогу можуть внутрішньо переміщені особи, які зареєструвалися у Черкасах та постійно проживають у цьому місті не менше ніж дев’ять місяців.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Виплати: джерело: YouTube
Виплати: джерело: YouTube

Документи, які потрібні для отримання коштів

1. заява одного з батьків дитини/опікуна/усиновлювача, з якою постійно проживає дитина;

2. копія документа, що засвідчує особу одного з батьків дитини, опікуна, усиновлювача та документи, що підтверджують місце реєстрації (з поданням оригіналу);

3. довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

4. копія свідоцтва про народження дитини (з поданням оригіналу);

5. реквізити банківського рахунку одного з батьків, куди буде перераховано кошти;

6. копія рішення про усиновлення або встановлення опіки (для опікунів або усиновлювачів) (з поданням оригіналу);

7. документи, що підтверджують факт постійного проживання у Черкасах (це може бути довідка з навчального закладу, довідка з місця роботи);

8. копія довідки МСЕК/посвідчення особи з інвалідністю (з поданням оригіналу, цей пункт стосується лише осіб з інвалідністю).

За словами Бондаренка, у разі народження двох або більше дітей грошова допомога виплачується на кожну дитину.

Нагадаємо, ми писали, що українських пенсіонерів чекають перевірки та індексація виплат: кого обійде стороною те й інше.

Як повідомляв "Знай.ua", якщо немає можливості ходити на пошту чи до банку: як замовити доставку пенсії додому.

Також "Знай.ua" інформував, що "Ощадбанк" влаштовує українцям квести на витривалість: щоб отримати пенсію доводиться попітніти.