На українському ринку зафіксували подорожчання тепличних огірків із Туреччини. Експерти пов'язують це із нещодавнім потужним землетрусом. Тепер імпорт став менш доступним, але надалі зростання цін очікується не лише на цю продукцію, а ще й на томати.

Портал "Мінфін" поділився актуальними даними щодо цін на тепличні томати. Найбюджетніший варіант у другій половині лютого – це звичайні червоні помідори, а продаються вони в середньому по 99,15 грн, залежно від вибору супермаркету.

Ціни на помідори, дані Мінфін
Ціни на помідори, дані Мінфін

Рожеві помідори трохи дорожчі і зараз їхня середня ціна становить 159,36 грн, хоча місяцем раніше вони були менш доступними. Це єдиний вид, який знизився в ціні майже на 2 гривні. Сорт "сливка" виріс у ціні значно і зараз його пропонують по 120,72 грн/кг.

Експерти прогнозують, що незабаром ціни підуть на спад, а це станеться після того, як українські тепличні комбінати вийдуть на ринок з новим урожаєм.

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

У той же час, аналітики проекту EastFruit повідомили, що головна проблема в тому, що на ринку мало пропозицій тепличних томатів, а постачальники закуповують тільки товари з інших країн. Внаслідок зниження кількості, підвищується ризик дефіциту.

Ціни на помідори, скріншот з відео
Ціни на помідори, скріншот з відео

Нагадаємо, немає корупції, і немає дорогої гречки? Українські супермаркети рекордно знизили ціни на крупу

Раніше ми писали про те, що прощай, солодке життя: в Україні можуть злетіти ціни на шоколад

Як повідомляв Знай.ua, імпорт буде не по кишені? Чого очікувати від цін на овочі та фрукти після катастрофи в Туреччині