Заборгованість за кредитом можна реструктуризувати, для цього слід звернутися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Скористатися можливістю та домовитися з кредитодавцями про відстрочення виплат заборгованостей за основною сумою кредиту і за відсотками, термін яких повинен наступити в певний період часу, або ж скласти новий графік платежів, можуть представники бізнесу. Про це повідомляють в пресслужбі Фонду.

Борги, скріншот: YouTube
Борги, скріншот: YouTube

Реструктуризація кредиту за програмою Фонду вигідна усім сторонам. Насамперед позичальникам, оскільки вони таким чином не накопичують заборгованість і мають змогу далі працювати у нинішні непрості часи. А банк під управлінням Фонду отримує грошовий потік від обслуговування кредитів, який спрямовує на розрахунки з кредиторами банків, що виводяться з ринку, — зазначила заступник директора-розпорядника Фонду Ольга Білай.

Хто може скористатися

Для того, аби скористатися реструктуризувати свою заборгованість за кредитом можуть юридичні особи, а також фізичні особи-підприємці. Вони мають бути не пов'язаними з банком та раніше не реструктуризували заборгованість за цим кредитом за програмами Фонду.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Документи, які вимагатиме Фонд, це ті, що підтверджують обставини, а також документи, що підтверджують фінансовий стан і спроможність виконувати умови реструктуризації.

Для реструктуризації за споживчим кредитом

Для реструктуризації кредитного боргу за споживчим кредитом необхідно звернутися із заявою до фінансової установи, в якій було взято кредит. У ній пояснити, чому необхідна реструктуризація та надати документи.

Якщо банк узгодить реструктуризацію, то слід підписати арбітражну угоду.

Нагадаємо, ми писали, що набридли борги по опаленню: як скоротити суми у платіжках на 30%.

Як повідомляв "Знай.ua" забудьте про субсидію: категорію боржників позбавлять допомоги.

Також "Знай.ua" інформував, що у ПриватБанку змінили правила користування кредитними картками: що треба знати.