Популярна та дуже впізнавана фітнес-тренер, і тренер на шоу "Зважені та щасливі" Аніта Луценко поділилася в Instagram корисною таблицею, з якої можна дізнатися оптимальну вагу на ваше зростання.

Медичні фахівці вважають, що індекс маси тіла (ІМТ) є найпоширенішим показником оцінки ваги та зростання людини, що дозволяє визначити ризики для здоров'я.

Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Згідно з цим показником, збереження стабільної нормальної ваги може допомогти знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, діабету та раку.

Для розрахунку ІМТ необхідно розділити масу тіла в кілограмах на квадрат зросту в метрах. Щоб спростити визначення оптимальної ваги, було створено спеціальну таблицю. Фітнес-тренер Аніта Луценко роз'яснює, як її "читати" і вважає, що ця таблиця може бути корисною як базовий орієнтир, хоча вона має певну похибку, оскільки не враховує вік, стать та м'язову масу.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Таблиця ІМТ, фото: Instagram
Таблиця ІМТ, фото: Instagram

За даними таблиці, вага менше 18,5 вказує на недостатню вагу, 18,5-25 відповідає нормальній вазі, 25-30 вказує на наявність надлишку ваги, 30-35 - на перший ступінь ожиріння, 35-40 - на другий ступінь ожиріння, а вага понад 40 вказує на третій ступінь ожиріння.

"Чому недостаток і надлишок ваги – це не добре? Тому що і перший і другий варіант викликає безліч недуг. Також бажання мати вагу, нижчу за нормальну – це автоматичне входження у стресовий стан", - пише Аніта Луценко в публікації.

Нагадаємо, не так наїдіться, як накопичіть вогнетривкі кілограми на талії: чим краще не снідати

Як повідомляв "Знай.ua", три кроки три місяці: дієтолог розкрив секрет схуднення

Знай.ua писав, схуднення з психотропами: на митниці вилучили цікаві пігулки