У деяких випадках водії можуть на законних підставах не сплачувати штраф, який виписали за перевищення швидкості. Про які нюанси потрібно знати, розповідає інформаційний портал mashyna.

Фото- та відеофіксація поліцією швидкості авто буває незаконною і якщо довести це, то штраф можна не платити, адже він буде неправомірним.

Патрульний. Фото: скрін youtube
Патрульний. Фото: скрін youtube

Відповідно до норм закону про Нацполіцію фото чи відеоконтроль швидкості транспортних засобів має проводитись лише у місцях, які відзначені спеціальним знаком 5.70. При цьому інформація про фіксацію швидкості повинна розташовуватись на видному місці, щоб водій без проблем міг її побачити.

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Таким чином патрульні можуть розміщувати автоматичну техніку контролю за дотриманням правил дорожнього руху лише за наявності знака. Якщо таке інформування водія відсутнє на дорожній ділянці, штраф за перевищення швидкості є незаконним.

До речі, порушувати швидкісний режим все одно не варто, адже в деяких випадках можна не позбутися одного штрафу, а залишитися без прав. Наприклад, якщо при обмеженні швидкості пункт 50 км/год, водій перевищує швидкісний режим на 50 км/год, то права можуть забрати на 3-6 місяців. У разі перевищення швидкості на 70 км/год, права можуть забрати і на цілий рік.

Раніше портал Знай повідомляв, собаки та коти підуть пішки? Українських водіїв попередили про новий штраф.

Також наш портал інформував, порушив – розщедрюйся: водіям у рази піднімуть штрафи за поширене порушення, скільки доведеться викласти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям назвали вагомі причини, за які можуть виписати штраф у 17 тисяч гривень: у Раді вже готують нові закони.