Незабаром в Україні відбудеться весняна індексація пенсія, внаслідок якої виплати деяких категорій пенсіонерів зростуть на 20%. Як "бонус" у 2023 році під індексацію потраплять деякі громадяни, для яких індексація не передбачена законодавством. Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

Оксана Жолнович наголосила, що законодавством чітко визначено категорії українських пенсіонерів, яким проводять щорічну індексацію виплат. Деякі пенсіонери не підпадали під перерахунок виплат, оскільки мали інші доплати та надбавки.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Формула, визначена чинним законодавством, передбачає підвищення лише для тих категорій, які мають пенсію більшу за мінімальну. Зазвичай люди, які мають невеликий стаж або невеликий заробіток, вже мають певні гарантії "дотяжки", які під індексацію не підпадали Оксана Жолнович

Оксана Жолнович наголосила, що у 2023 році ситуація інша, адже інфляція сильно вплинула на пенсії українців, тому виплати намагатимуться підняти і тим, хто отримує "мінімалку".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Але цього року ми розуміємо, що інфляція суттєво з'їла доходи наших громадян. Пенсіонери традиційно є найменш захищеною категорією, тому ми працюємо над тим, щоб забезпечити всім категоріям підвищення пенсії і навіть тим, у кого вона найменша Оксана Жолнович

Раніше портал Знай повідомляв, кому ще не потрібно чекати на пенсійний вік: яка категорія українців може отримувати виплати та пільги з 50 років.

Також наш портал інформував, деяким українцям можуть припинити нарахування соцвиплат: що потрібно зробити, щоби не залишитися без допомоги.

Крім того, ми писали, що робити у разі закінчення терміну дії пенсійної картки: інструкція для українців.