Фахівці Пенсійного фонду України часто відповідають на запитання українців, щоб прояснити спірні ситуації. Цього разу питання стосувалося добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Відповідь з'явилася у коментарях на офіційній фейсбук-сторінці Пенсійного фонду України.

"А в мене питання таке. 04.11.22 прийняті зміни до законодавства щодо добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Тепер навіть застрахована особа може сплачувати добровільні внески, що буде впливати на розмір майбутньої пенсії. Підкажіть, будь ласка, яким чином можна укласти договір з ПФУ, чи є вже якийсь механізм як це зробити?", - запитали читачі.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Щодо добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування радимо переглянути статтю 12 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (зі змінами згідно із Законом № 2734-IX від 04.11.2022).", - йдеться у коментарі ПФУ. ПФУ

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Фахівці пенсійного фонду України відзначили, що зазначений вид добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування не передбачає укладання договору з органами Державної податкової служби України.

Водночас наразі Пенсійним фондом України здійснюється доопрацювання програмного забезпечення, можливість укладення договору буде реалізована найближчим часом.

Скріншот: facebook.com/pfu.gov.ua
Скріншот: facebook.com/pfu.gov.ua

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати