У Києві тестуватимуть ізраїльську систему оповіщення про ракетну небезпеку, яку можуть розширити на інші регіони.
Нові системи оповіщення про ракетну небезпеку протестують у Києві. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Повітряна тривога, скріншот: YouTube
Повітряна тривога, скріншот: YouTube

Ізраїль працює над пілотним проєктом системи раннього сповіщення про наближення ракет і безпілотників для Києва. Корнійчук зазначив, що зараз, коли російські літаки злітають, приміром, у білорусі, тривога включається відразу по всіх північних областях України.
Система раннього оповіщення буде більш точною. В Ізраїлі працюватимуть потужні радари, які вирахують, куди саме летить ракета, і сирена включається секторально у конкретному місці. Окрім того, сирена дає спеціальний сигнал, який вказує, скільки хвилин є у населення, щоб заховатися в укритті.

Укриття - фото fakty
Укриття - фото fakty

Тобто ігнорувати повітряну тривогу буде життєво небезпечно.

Така система нам потрібна, і робота над цим ведеться уже чотири місяці. У публічній площині говориться, що нам це передадуть. Але не так усе просто, бо це справді забере певний час. Фактично під час візиту ізраїльтяни підтвердили, що вони протягом трьох місяців закінчать пілотний проєкт для Києва під наші реалії, - сказав Корнійчук.

Нагадаємо, ми писали, що ясновидець передрік успіх ЗСУ на фронті вже в березні 2023 року: "Ця карта...".

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua" росія стягнула до кордонів літаки? У ЗСУ заспокоїли українців: "Ми трохи здивувалися".

Також "Знай.ua" інформував, що у Офісі президента розповіли, чого чекати до 24 лютого.