Українці морально себе готують до перших роковин від початку повномасштабної війни та чекають різноманітних провокацій росіян, у тому числі й ракетних обстрілів.

У командуванні заспокоюють, що готові до всього та російських окупантів не вдасться повторити свій прорив, як у 2022 році. Поряд з цим множаться різні страшилки про те, що путін стягує війська до кордону і готується до "великого наступу".

путін, скріншот: YouTube
путін, скріншот: YouTube

Нещодавно почала з'являтися інермація про те, що до кордону з Україною стягнули літаки і обстріли з повітря можуть стати більш частим явищем. В українських повітряних силах Збройних сил відреагували на інформацію про накопичення авіації рф поблизу кордону.

"Ми трохи здивувалися, що йде така ось інформація. Можливо, це питання трохи некоректної подачі заголовка. Не можна стягувати авіацію до кордонів - адже це не танки, не артилерія, не БМП, не особовий склад. Це авіація, яка має бути де - на аеродромах... Вона як була стягнута, скажімо так, на початку війни, так вона там і залишилася.Це сотні літаків і гелікоптерів.На початку агресії це було 750, зараз відповідно до завдань ця цифра може змінюватися в той чи інший бік.Зрозуміло, що росія буде використовувати ці аеродроми і далі. Це близько 40 аеродромів: в окупованому Криму, на окупованій території України материковій, також Білорусь та росія" , – сказав в ефірі проекту Радіо Донбас.Реалії прессекретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Юрій Ігнат. Фото: Youtube
Юрій Ігнат. Фото: Youtube

Він зазначає, що зміни на російських аеродромах відбуваються постійно, адже літаки постійно переміщують з одного на інший.

"Так щоб спостерігалося накопичення саме близько до кордонів, це навряд чи варто очікувати. Навпаки, вони розосередили свої літаки, особливо після "бавовни", які були в Рязані, Енгельсі, вони намагаються авіацію більше навпаки розосередити вглиб території росії", - заспокоює Юрій Ігнат.

Російська авіація, скріншот: YouTube
Російська авіація, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що секретар РНБО Данилов пояснив, чому так масово роздають повістки: "На фронт?"

Раніше ми повідомляли, що воїн ЗСУ зустрів у окопі контуженого поета Полежака: "Це його нормальний стан".