Для наших читачів, які завжди в магазині уважно дивляться на цінники, є кілька дуже важливих новин. Справа в тому, що під кінець лютого в Україні піднялися ціни на овочі так званого "борщового набору" - зокрема на капусту, картоплю, моркву та цибулю.

Про це стало відомо завдяки свіжій інформації від експертів економічного порталу Minfin.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Згідно з відкритими даними, в Україні станом на 22 лютого білокачанна капуста коштує 16,07 грн за кілограм, молода капуста - 59,90 грн. Картопля – 10,17 грн. Цибулю продають вже по 47,48 грн за кілограм.

Морква також невпинно дорожчає – за кілограм просять 34,57 грн. Ціна буряків – 11,94 грн. Важливо розуміти те що, що зростання цін впливають сезонні чинники - друга половина зими традиційно золота пора для виробників овочів.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Вартість цибулі

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість капусти

Настав час розібратися з цінами на молоду капусту. Так, за 1 кг у магазинах Varus беруть 59,90 грн. Капуста білокачанна – за 1 кг у супермаркетах Novus – 11,99 грн., Metro-13,94 грн., Auchan – 17,60 грн., Varus – 16,90 грн., а в Megamarket – 19,90 грн. Середня ціна виходить на рівень – 16,07 грн.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Вартість картоплі

Щодо картоплі є також актуальні дані. За один кілограм картоплі звичайної у Metro беруть 9,26 грн., у Auchan – 8,60 грн., у Megamarket – 14,90 грн., а у Varus – 7,90 грн. Середня ціна – 10,17 грн. Молоду картоплю за 1 кг просять у Auchan – 16,50 грн. А от якщо говорити про рожеву картоплю, то за 1 кг у магазині Auchan беруть 11,90 грн., а у Metro – 12,38 грн.

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Нагадаємо, скільки на продукти витрачають українці, а скільки європейці: про покращення говорити зарано.

Раніше повідомлялося, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.

Також, як швидко та смачно приготувати оселедець у медовому маринаді: стане вашою улюбленою закускою.