Українські пенсіонери чекають на весняну індексацію виплат, яка торкнеться мільйонів громадян. Очікується, що мінімальна доплата до пенсії становитиме 100 гривень, а максимальна 1500 гривень. У кого пенсії майже не зростуть, повідомляє "На пенсії".

Згідно з проєктом постанови Кабміну про індексацію пенсійних виплат, мінімальна доплата після індексації становитиме лише 100 гривень. На стільки зростуть виплати саме молодим пенсіонерам, які вийшли на заслужений відпочинок у 2020-2022 роках. Приблизно стільки додадуть і пенсіонерам, виплати яким призначили раніше.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Зазначається, що максимальна сума підвищення, на яку можуть розраховувати деякі пенсіонери після індексації, становитиме не більше ніж 1500 гривень. У пояснювальній записці до проєкту постанови зазначено, що більшість бюджету направляється на потреби армії, у зв'язку з війною.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Також згідно із законом, під щорічну індексацію не потрапляють українці, які отримують пенсії нижче за мінімальні. Втім, 2023 рік може стати винятком, адже у Мінсоцполітики заявили, що шукають шляхи підняти пенсії та цій категорії громадян.

Раніше портал Знай повідомляв, кому ще не потрібно чекати на пенсійний вік: яка категорія українців може отримувати виплати та пільги з 50 років.

Також наш портал інформував, деяким українцям можуть припинити нарахування соцвиплат: що потрібно зробити, щоб не залишитись без допомоги.

Крім того, ми писали, голова ПФУ розповів про мінімальні пенсії у 2023 році: на що розраховувати пенсіонерам.