В Україні щорічно до 2028 року посилюються вимоги до страхового стажу, необхідного для входу на заслужений відпочинок. У деяких випадках українці можуть не вийти на пенсію, адже ПФУ може зарахувати роки стажу. Про це пише "На пенсії".

Так, до Пенсійного фонду звернулася українка, щоб уточнити нюанс щодо страхового стажу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Я три роки пропрацювала кухарем в агрофірмі, яка закрилася ще 20 років тому, у трудовій книжці запис відсутній. У квітні мені виповниться 60 років, загального стажу є 30 років, але якщо ці три роки не будуть враховані, я залишусь без пенсії. Як виправити ситуацію?", - Запитала жінка.

Якщо документи про стаж роботи відсутні і їх неможливо отримати у зв'язку з ліквідацією підприємства, стаж може бути встановлений на підставі показань не менше двох свідків, які знали заявника щодо спільної роботи на одному підприємстві. Важливою умовою є й те, що ці люди повинні мати документи, які б підтверджували, що вони працювали в той період, що хоче підтвердити заявник.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Якщо стаж не вдасться підтвердити, то вийти на заслужений відпочинок у 60 років не вийде і доведеться чекати до 63 або 65 років.

Раніше портал Знай повідомляв, чи втратить право на виплати: у ПФУ вказали на важливий нюанс щодо нарахування пенсій.

Також наш портал інформував, деяким українцям можуть припинити нарахування соцвиплат: що потрібно зробити, щоб не залишитись без допомоги.

Крім того, ми писали, що робити у разі закінчення терміну дії пенсійної картки: інструкція для українців.