Гречка є одним з найпопулярніших продуктів серед українців. То ж підвищення ціни на неї не може не вдарити по гаманцях багатьох сімей.

На щастя, останнім часом нарешті спостерігається деяке зниження ціни на цей популярний продукт. Про це свідчать дані видання Minfin. То ж зараз можна закупитися цим продуктом, щоб готувати улюблені страви.

Згідно з аналітичними даними, середня ціна гречки у супермаркетах минулого місяця становила 69,40 грн/кг. Станом на 21 лютого середні ціни на гречку у найбільших мережах супермаркетів є такими: Auchan – 56,40 грн/кг; Metro – 59,90 грн/кг; Varus – 89, 90 грн/кг.

Гречка, скріншот з відео
Гречка, скріншот з відео

Аналітики відзначили, що гречка в Україні дешевшає шостий місяць поспіль. Для порівняння влітку ціни на цей продукт були максимальними та в деяких торгових точках перевищували 100 грн/кг.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проте вже через якийсь час ажіотаж поступово зменшився і з осені вартість найпопулярнішої крупи почала знижуватися до: 87,94 грн – у вересні; 80,78 грн – у жовтні; 76,99 грн – у листопаді; 73,85 грн – у грудні; 69,4 грн – у січні; 65,46 грн – у лютому (дані на 1 лютого).

Варена гречка, фото з вільних джерел
Варена гречка, фото з вільних джерел

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати