Українців практично щодня дивують новими цінами на продукти харчування, які переважно повзуть у бік зростання. Цього разу супермаркети оновили цінники на томатну пасту, кетчуп та майонез. Скільки тепер українцям обійдуться звичні соуси, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Соуси завжди мають попит, адже можуть розкрити смак практично будь-якої страви. Втім, із початку війни цінники на них помітно зросли. На це вплинуло багато чинників, зокрема перебої з електроенергією, подорожчання логістики та інше.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Томатна паста

На 23 лютого томатна паста торгової марки "Чумак" в середньому коштує 79,45 гривні за 350 грамів. Цінник все ще рекордний, але вже не такий високий, як був місяцем раніше – 80,19 гривні. Ціни на товар коливаються від 72 до 84,69 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Кетчуп

Кетчуп торгової марки "Торчин" до шашлику подорожчав і досить помітно. Замість 25,35 гривні за упаковку 270 грамів українцям доведеться в середньому викласти вже 27,21 гривні.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Майонез

Майонез торгової марки "Королівський смак" 67% у середньому коштує 41,57 гривні за 300 грамів. Цінник помітно знизився, якщо порівнювати із січнем, коли продукт коштував 44,20 гривні. Водночас майонез "Щедро" 67% подорожчав із 43,05 до 44,88 гривні за 300 грамів.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін
Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці відмовилися від деяких продуктів, на тлі подорожчання: що більше не побачимо на столах.

Також наш портал інформував, ціни зросли майже на половину: українців приголомшили подорожчанням моркви, цибулі та капусти.

Крім того, ми писали, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.