Українські супермаркети підняли ціни на популярні фрукти. Скільки наприкінці зими коштує виноград, банани та яблука, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

У той час як в Україні багато хто залишився без роботи через війну, цінники в магазинах невблаганно зростають. Крім покупки продуктів людям потрібно оплачувати комунальні рахунки та купувати одяг, ліки. У таких умовах багатьох складно дозволити собі навіть звичні фрукти, такі як виноград, банани та яблука, які не відрізняються доступністю.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Виноград

Так, станом на 25 лютого виноград у супермаркетах у середньому можна купити за 186,50 гривні за кілограм. Цінник залишається високим, хоча порівняно із січнем опустився майже на 3,5 гривні.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Банани

Банани продовжують дорожчати. Останніми днями зими фрукт у середньому коштує 71,62 гривні за кілограм. Минулого місяця цінник був на рівні 69,55 гривні за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Яблука

Яблука українці подорожчали з 11,83 до 15,45 гривні за кілограм. Яблука "Айдаред" у середньому коштують 17,90 гривні за кіло замість 16,06 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманці українців стануть ще тоншими: супермаркети підняли ціни на зелену цибулю, кріп і петрушку.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, наш портал повідомляв, салати та борщ почекають до весни: що найбільше подорожчало з овочів та фруктів в Україні.