Напад росії на Україну змусив багатьох людей переїздити зі своїх домівок, рятуючи життя від куль та ракет. За поспіхом, українці залишили трудові книжки на тимчасово окупованих територіях.

Переселенці стикнулися з проблемою неможливості підтвердити свій досвід та стаж роботи. У Міністерстві реінтеграції зазначають, що підтвердити робочий стаж вимушено переміщеним особам, в яких трудова книжка залишилась в окупації можна онлайн.

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Повідомляється, що у системі Пенсійного фонду дані про періоди роботи зберігаються з 2000 року. Тому можна згенерувати електронну трудову книжку, звернувшись на сайт Фонду.

Для цього необхідно "зайти" у портал електронних послуг, авторизуватися в обраному е-сервісі за допомогою електронного підпису або BankID. Далі слід перейти до меню "Комунікації з ПФУ" й вибрати "Запит на отримання електронних документів".

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

З-поміж типів звернення обрати "Витяг з ЕТК", заповнити інші додаткові поля, підписати та направити звернення. - уточнюють в Мінреінтеграції.

Ознайомитися з інформацією про періоди роботи та завантажити документ на свій пристрій можна буде вже за декілька хвилин у розділі "Мої звернення".

Нагадаємо, ми писали, ще одній категорії українців обіцяють грошову допомогу: хто може розраховувати на додаткові виплати.

Як повідомляв "Знай.ua" в українців не відбиратимуть чи заарештовуватимуть кошти за борги: хто отримає захист від держави.

Також "Знай.ua" інформував, кому автоматично не подовжили виплати: необхідно звернутися повторно.