Багато українців мають надію на те, що з настанням весни ціни на продукти харчування в країні знизяться, адже потепління має вирішити важливі питання, але експерт встиг їх розчарувати. Продовольство не подешевшає, а навіть навпаки, стане менш доступним.

Ціни злетять на хліб та фрукти. Такий прогноз висунув голова Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі телемарафону. За його словами, Україні ще далеко до довоєнного рівня експортного потенціалу, а забезпечити внутрішнє виробництво також проблематично. Це одна з причин можливого зростання цін навесні.

Супермаркет, фото Хвиля
Супермаркет, фото Хвиля

Також експерт повідомив, що поточного 2023 року очікується скорочення засіву, але водночас Україні не загрожує дефіцит овочів. Така перспектива є, зокрема, завдяки своєчасній посадці овочів.

"Аграрії в Центральних та Західних регіонах ще на початку повномасштабної війни вже розуміючи обставини окупації почали диверсифікувати ці напрямки роботи, і почали більше засаджувати сади у своїх регіонах. Вирощувати більше овочів. Тому в принципі сказати, що буде дефіцит – не можу", – заявив голова Всеукраїнської аграрної ради.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Але варто враховувати, що Україна імпортує значну частину продукції на ринок, а якщо попит буде більшим за пропозицію, ціни можуть зрости.

Ціна на овочі. Фото: Youtube
Ціна на овочі. Фото: Youtube

Нагадаємо, імпорт дорожчає, а місцевої продукції не вистачає: на українському ринку різко зросли ціни на овочі та фрукти

Раніше ми писали про те, що майже вдвічі дорожче: українцям показали, як за місяць у супермаркетах змінилися ціни на огірки

Як повідомляв Знай.ua, "Готові три шкури здерти": абоненти Vodafone шоковані непідйомними тарифами та постійними обривами зв'язку.